Hodočašće u Rim

U večernjim satima, u nedjelju 16. rujna 2018. grupa hodočasnika naše župe zaputila se u Rim. Nešto hodočasnika nam se pridružilo u Zagrebu. Vođa puta bio je gosp. Slave Mandurić iz agencije "Kraljica Mira". Duhovno vodstvo bio je naš župnik. Prva postaja putovanja bio je Asiz, upoznavanje mjesta i života Sv. Franje. Sve nas je iznova ponijela hrabrost i svetost toga sveca.

Misionar u gostima našoj župnoj zajednici

„Novine i mediji puni su napisa o skandalima u Crkvi. Ali ima svećenika i biskupa, ima kršćana koji svakodnevno daju svoj život za druge. O takvom svjedočanstvu slušamo danas, po našem misionaru vlč. Vedranu Biliću. Uzdignimo svoja srca i svi skupa pođimo putem svetosti“ – rekao je na početku misnoga slavlja, naš župnik Ivica Martić.

Proslava crkvenog goda - blagdana Uzvišenja sv. Križa

SREDIŠNJE SVEČANO EUHARISTIJSKO SLAVLJE

„Od rane jutarnje, potom mise u 11 sati, kad je crkva bila prepuna djece, doista je bilo lijepo gledati da je naša crkva bila dom molitve u svečarskom ozračju, rekao je na početku središnjeg svečanog euharistijskog slavlja u sklopu proslave crkvenoga goda, blagdana Uzvišenja svetog Križa, naš župnik Ivica Martić. Svetoj su misi nazočili i predstavnici gradske četvrti Retfala, predstavnici Grada i Županije, te vatrogasci DVD-a Retfala.

Proslava crkvenoga goda - blagdana Uzvišenja sv. Križa

MISA UOČNICA

Svetu misu je uoči blagdana Uzvišenja svetog Križa, crkvenoga goda u našoj župi,  predvodio pater Sebastijan Šujević, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije iz Osijeka, zajedno s našim župnikom Ivicom Martićem i župnim vikarom Robertom Djossu.

Hodočašće Gospi od Suza - Pleternica

Na svetkovinu Gospe od Suza, 31. kolovoza, prigodom spomena desete obljetnice uspostave Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, 50-ak članova naše župe hodočastilo je predvođeno svećenicima vlč. Božidarom i vlč. Robertom u pleterničko svetište. Euharistijsko slavlje predslavio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s domaćim biskupom mons. Antunom Škvorčevićem i srijemskim  biskupom mons. Đurom Gašparovićem,