RAZNO

Odlazak vlč. Mate Martinkovića, sljedeću nedjelju iz naše župe odlazi vlč. Mato na novu službu u Vinkovce, zahvaljujemo mu na njegovom služenju i prisutnosti među nama.

Župno hodočašće u Rim od 16. do 20. rujna (cijena 2200 kn) - prijave u župnom uredu (predbilježbe). Prvu ratu od 500 kn uplatiti do 15. srpnja. Prešli smo na drugu agenciju (Kraljica Mira - Zagreb) zbog sigurnije i pouzdanije organizacije uz turističkog vodiča, boljeg smještaja, kvalitetnijeg autobusa; uključenih u cijenu ulaznica i pristojbi.

Pozivamo sve stanovnike Retfale da na dan mlade mise okite svoje okućnice, izvjese zastave... napose u onim ulicama kamo ide procesija. Ruta procesije kreće ispred rodnog doma mladomisnika Vijenac Petrove gore 2, prolaz prema Jankovačkoj, Jankovačka, Prenjska, Psunjska i Kozjačka prema crkvi.

Svi oni koji mogu ispeći kiflice i suhe kolače za dan mlade mise neka se jave u župni ured. Nakon slavlja mlade mise s prikupljenim bi darovima počastili sve prisutne. Također, molimo oni koji mogu donijeti domaće rakije, višnjevca, orahovca i slično da nam se jave... Navedeno donijeti u subotu tijekom dana.

 

ŽIVOTOPIS MLADOMISNIKA

Nino Perica rođen je 25. svibnja 1994. godine u Osijeku od oca Zlatka i majke Đurđice r. Enderli. U rodnom gradu pohađao je Osnovnu školu „Ivan Filipović“, a potom Isusovačku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti. Nakon toga upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu i započinje formaciju u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Za đakona je zaređen 22. listopada 2017. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Psalma 32:Utočište ti si moje, radošću me spasenja okružuješ (usp. Ps 32,7). Mladu misu slavit će 15. srpnja 2018. u našoj župi. Službu župnog vikara preuzima 21. kolovoza 2018. u župi Gospe Brze Pomoći (Sl. Brod 1).

ČESTITAMO NAŠEM MLADOMISNIKU I HVALA SVIM ŽUPLJANIMA!