Ned29Tra2018

Slavlje Prve Pričesti

U nedjelju, 29. travnja u našoj je župi proslavljena Prva sv. Pričest. U veličanstvenom ozračju, preplavljeni Božjom blizinom i milošću, 111 prvopričesnika prvi je puta pristupilo sv. Pričesti, koju im je podijelio naš župnik Ivica Martić.

Misno je slavlje predvodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik Vrhbosanskoga bogoslovnog sjemeništa u koncelebraciji s rektorom prečasnim Josipom Kneževićem i vicerektorom vlč. Markom Mikićem, te našim župnikom Ivicom Martićem, župnim vikarima Domagojem Lackovićem i Robertom Djossou.

Iz čistih dječjih srdaca odjekivala je molitva i pjesma u prepunoj crkvi. Da bi to što bolje zvučalo pomogle su im voditeljica zbora Marijana Matijević i za orguljama Biljana Grašić, u suradnji sa sestrom Vianeom.

Svojom su ih pjesmom podržali i bogoslovi Vrhbosanskoga sjemeništa iz Sarajeva, koji su ovoga vikenda bili gosti naše župne zajednice.

„Isus živi u nama, on je trs, a mi smo njegova loza, napajamo se iz njegovih sokova – to je poruka prve pričesti“ – rekao je u propovijedi našim prvopričesnicima, ali i okupljenim župljanima  vlč. Jakov Kajinić.

Od srca,  svim našim prvopričesnicima (111 učenika trećih razreda OŠ Ivana Filipovića i OŠ Retfala) čestitamo na tom velikom daru kojeg, nadamo se, bar djelomično razumiju u svjetlu svoje vjere i razuma. Molimo se da taj zanos i radost pristupanja žrtveniku Gospodnjem u njima održi što dulje.

V. Ljubo

Više fotografija u Fotogaleriji.