Ned22Tra2018

Gostovanje zbora Aeternum u našoj župi

Zbor AeternumU nedjelju 22. travnja 2018. godine, na četvrtu Vazmenu nedjelju – “Nedjelju dobrog pastira”, u našoj je župi gostovao župni zbor Aeternum, župe Nikole Tavelića iz Županje. Glazbom su animirali večernju svetu misu u 18.30 sati, koju je predvodio naš župnik Ivica Martić.

Zbor Aeternum čine mladi ljudi koji svojom pjesmom veličaju misna slavlja u svojoj župi, ali se rado odazovu na gostovanja gdje imaju što pokazati. Iako zbor postoji oko 4 godine, može se pohvaliti brojnim nastupima, posebno na Uskrs festu, u Zagrebu,  kao i svojim vlastitim duhovnim pjesmama. S našim zborom mladih susreli su se i upoznali u Gunji, na Božićnom koncertu,  te dogovorili suradnju iz koje je proisteklo i ovo gostovanje.

Tomislav Majačić, voditelj zbora Aeternum, upoznavajući nas sa radom njihovog zbora rekao je kako će ove godine  4-ti put organizirati festival duhovne glazbe u svojoj župi. Koncert će se održati u rujnu, u dvorištu njihove župe, a okupit će mlade bendove i zborove iz cijele RH, a pozvan je i naš Zbor mladih.  Već 2 godine organiziraju i Božićni koncert “Raduj se cijeli svijete” zajedno s tamburaškim orkestrom iz Kutjeva.

Inače, na večernjoj svetoj misi, već tradicionalno, svake 3. nedjelje u mjesecu, bili su  i naši vjernici iz zajednice “Vjera i svjetlo” koji su poslijepodne imali susret.

Nakon mise, članovi zbora Aeternum otpjevali su još par pjesama, a potom se susreli i družili s našim mladima.

V. Ljubo

Više fotografija u Fotogaleriji.