Čet15Ožu2018

Treći dan duhovne obnove u našoj župi

Susret s bogoslovima i našim ovogodišnjim mladomisnikom

„Doista je blagoslovljena naša župna zajednica koja već treći dan slavi Gospodina na poseban način duhovne obnove“ rekao je naš župnik Ivica Martić na početku misnoga slavlja, dodavši kako je to i daljnja priprava za mladu misu u našoj župi. Naime, u četvrtak, 15. 3. 2018. g. Svetu je misu predvodio rektor Bogoslovnog sjemeništa iz Đakova Ivan Andrić zajedno s domaćim svećenicima i našim ovogodišnjim mladomisnikom Ninom Pericom. Na misi su sudjelovali i bogoslovi koji su predvodili svetu Krunicu prije mise, te uveličali misno slavlje svojom pjesmom.

Prošli smo više od polovice korizmenog hoda, rekao je rektor Andrić u svojoj propovijedi, a teme misnih slavlja postaju sve ozbiljnije ususret događajima Velikoga tjedna. Zapitao se kada, kako i koliko vjerujemo Kristu. Naši odgovori kazat će nam kolliko ga doista shvaćamo i prihvaćamo, dodao je. Žetva je velika a radnika malo, stoga smo se i na ovom misnom slavlju posebno molili za nova svećenička i redovnička zvanja.

Nakon mise održano je, kao i svakoga četvrtka, euharistijsko klanjanje koje je ovaj put predvodio naš mladomisnik Nino Perica. On je trenutačno na đakonskom praktikumu u župi svetog Martina biskupa u Bošnjacima, a mladu će misu u našoj župi slaviti 15. srpnja ove godine. Na svetoj misi i klanjanju bili su i Ninini roditelji Đurđica i Zlatko, te brat Matej koji je ministrirao.

Više fotografija u Fotogaleriji.