Sri14Ožu2018

Nastavak duhovne obnove u našoj župi 

Nakon pobožnosti Križnoga puta u srijedu, 14. 3. 2018. g. Svetu je misu predvodio pater Marijan Zubak, misionar zajednice Krvi Kristove, zajedno sa svećenicima iz naše župe.

U interakciji s vjernicima, pater Zubak pojašnjavao je misli iz evanđelja po Ivanu i što nam ono govori. Dobro je, rekao je, vidjeti kakav je u našem životu naš odnos s Bogom. Ako ga nismo dubinski susreli u svom srcu onda bi se, kad dođemo kući, trebali povući u neki kutak i u tišini pogledati i preispitati svoj odnos s Njim, svoj odnos sa zajednicom u kojoj živimo, s osobama koje su na našem životnom putu, posebno ispitati koliko u tim situacijama doista ima Boga.

U određenim životnim situacijama kad nam dođu bolesti i poteškoće,  prvo što govorimo, kaže pater Zubak, jest  - „to je tvoj križ, prihvati ga i nosi!“. Otkud mi znamo što je nečiji križ? Pitanje je zapravo, dodao je, koliko u tim situacijama (poput smrti ili bolesti), doista ima Božjeg? Često nas takve situacije zapravo pozivaju na promjenu načina našeg života, pozivaju nas da se probudimo i promjenimo svoj način razmišljanja i djelovanja i tek onda Bog ulazi u naš život. „Izbombardirao“ sam Vas mislima, zaključio je propovijed  pater Marijan Zubak, i nadam se da će bar neka doprijeti do srca Vas vjernika ovdje okupljenih i  da ćete onda intenzivnije osjetiti Božju prisutnost!

Naš župnik, Ivica Martić zahvalio je pateru Zubaku na mislima i riječima koje nam je uputio i  što je našao vremena i došao na duhovnu obnovu u našu župu. (pater Marijan Zubak boravi u Osijeku 6 dana, a vodi duhovnu obnovu u Družbi Marijinih sestara čudotvorne medaljice,  u Dvorcu Pejačević, koji  je u našoj župi).

„Hvala svima da smo mogli biti s Gospodinom i da smo ga mogli primiti i ponijeti u svoje domove“– poručio je pater Zubak blagoslovivši okuplje vjernike  na svetoj

misi. 

Pater Marijan Zubak rođen je 10. Srpnja 1975. g. u Slavonskome Brodu. 2014. godine je zaređen i djeluje pri Družbi misionara Krvi Kristove u Zagrebu. Misao je njegova života, posvećenog dragom Bogu jest  – „Idi, pa i ti čini tako!“ ev. po Lk.

V. Ljubo

Više fotografija u Fotogaleriji.