Sri14Tra2021

Muškarci srijedom u crkvi predmole pobožnosti

Župnikovu pozivu muškarcima naše župe za predmoljenje pobožnosti svete krunice i molitve u čast svetom Josipu odazvala se utemeljiteljska skupina župljana i u srijedu (14. travnja) u 18 sati, prije večernje mise, pobožnosti je vodila muška molitvena skupina „Čuvari saveza sv. Josipa“. Riječ je o župnom pokretu muškaraca (očevi, djedovi i sinovi) koji su molitveno ujedinjeni u župnoj crkvi srijedom, u dan posvećen sv. Josipu.

Znakovito je ovo sabiranje u Godini svetog Josipa (traje do 8. prosinca) jer je Sveta Stolica o 150. obljetnici proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve objavila apostolsko pismo pape Franje Patris corde (Očinskim srcem) te su uz ovu milosnu godinu vezani posebni oprosti. Naposljetku krunice, izmoljena je Papina molitva sv. Josipu: Zdravo, Čuvaru Otkupiteljev,/Zaručniče Blažene Djevice Marije./Tebi je Bog povjerio svoga jedinoga Sina;/U te je Marija pohranila svoje povjerenje;/uz tebe je Krist postao čovjekom.//Blaženi Josipe, podari i nama svoje očinstvo/i vodi nas putem života./Pribavi i nama milost, milosrđe i odvažnost/i brani nas od svakoga zla. Amen.

Molitvi župljana pridružio s bogoslov Antun Nikolić. I nadalje župnik Ivica Martić poziva: „Očevi, molimo zajedno za naše obitelji!“

Priredila: N. Špoljarić

  • 01
  • 02
  • 03