Sub6Lip2020

Posjet Marijanskom svetištu Ivanovci valpovački

Skoro godinu dana u našoj župi djeluje Sönstatski pokret. Župa ima organizirana 4 kruga po deset obitelji koji primaju sliku Gospe Triput Divne. Dakle, 40 obitelji uključeno je u ovaj Marijanski pokret.

Svakog 18-og u mjesecu članovi pokreta donose Gospine slike te u župnoj crkvi obnavljaju svoj savez s Gospom. Župnik je imenovao gospođu Anu Bikić kao voditeljicu pokreta za našu župu.

Na današnji dan predvođeni našim župnikom organizirali smo hodočašće Gospi u Ivanovce. Po dolasku slavili smo sv. misu sa žiteljima Ivanovaca. Župnik je u svojoj propovijedi potaknuo da budemo poput Marije koja je bila prva pokaznica i mi oni pokazuju Isusa. Marija je bila prvo svetohranište. U pohodu rođakinji Elizabeti iz Marijinih očiju i Marijina glasa jasno se očitovalo Isusovo svijetlo.

Ne smijemo dopustiti da nas ikakve povrede u životu zaustave na putu prema Bogu. Čak ni onda kada osjećamo da nas vrijeđa sam Bog.

Povredu možemo zamijetiti u Isusovom odgovoru na molbu žene Kananke da joj ozdravi kći: "Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima".

Zamislite da vam netko vaše dijete nazove „psetom“. Kako bi se samo povrijedili. Isus kuša našu vjeru. Kuša na ljudski način. Kolike su nas povrede zaustavila na našem putu, koliki se brakovi, prijateljstva raspala zbog naše uvrijeđenosti.

Prava vjera prelazi sve prepreke i raste na putu prema Bogu.

Takva je bila Marija Isusova i naša majka.

Nakon mise slijedilo je upoznavanje svetišta, osobna molitva i zajednički agape. Članovi naše zajednice dali su svoj mali novčani prilog za daljnju izgradnju svetišta.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05