Uto15Lis2019

Pohod Karmelu Sv. Josipa

U utorak, na blagdan sv. Terezije Avilske, 15 listopada 2019. na poziv župnika članovi župnog ekonomskog i župnog pastoralnog vijeća, te voditelji pojedinih skupina posjetili su samostan Karmeličanki u Levanjskoj Varoši. Župnik je u autobusu za vrijeme vožnje zahvalio svim suradnicima na služenju, te ih potaknuo na još snažnije stvaranje zajedništva u župi.

Dolaskom u Karmel sudjelovali smo u slavlju službe večernje nakon čega je uslijedila sv. misa koju je predvodio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki. U svoj propovijedi je pozvao sve vjernike da s divljenjem pogledaju u sestre koje su na osobiti način pozvane u svom služenju gledati u Krista. Crkva želi da dok gleda vas u vašem pogledu vidi trag pogleda koji je na vama ostavio Krist. Nakon sv. mise vjerenici su se približili samostanskim rešetkama i kroz njih na kratko porazgovarali sa sestrama, te zatražili pojedinačno od sestara da mole na njihove nakane.

Na povratku kući posjetili smo župu Kraljice sv. Krunice u Kuševcu, u kojoj je naš župnik nekada vršio službu župnika. Tamo nas je dočekao vlč. Mihael Mađarević, župnik istoimene župe. Nakon kratke okrepe u pastoralnom centru uz pratnju domaćina posjetili smo crkve i kapele za koje skrbi vlč. Mađarević: Kuševac, Ivanovce Đakovačke, Tomašance.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.