Ned28Tra2019

Slavlje Prve sv. Pričesti

U nedjelju, 28. travnja 2019. g. u našoj je župi proslavljena Prva sveta pričest za 81 prvopričesnika s područja naše župe (OŠ Ivana Filipovića i Retfala).

“Dragi prvopričesnici! Ima jedna stvar o kojoj bi posebno htio govoriti danas. Želim da vam ovo bude pouka za život, da ne upadnete u istu napast u koju su upali mnogi naši roditelji, djedovi i bake.

Ne, tako rijetko bio sam pozvan na ručak u obitelji nakon krštenja, na dan prve pričesti, krizme…rekao je na početku propovijedi župnik Ivica Martić, te dodao: I gotovo redovito za stolom se nađe netko tko mi i bez moga pitanja kaže: “Znate ja sam vjernik, ali ne idem baš na misu.” Nemam opravdanje, mogao bih ići ali ne idem. Uhvatila me neka lijenost. I vaši su roditelji nekad kao i vi bili u bijelim haljinama, sa svojim roditeljima na misi svoje prve pričesti. Mnogima je to bio najljepši dan u njihovom životu. Što se dogodilo poslije? Dogodila se lijenost..” Lijenost ne znači ne raditi. Lijenost je zastati na šestom danu, na čovjeku. Svrha života nije u šestom danu, svrha je sedmi dan, dan slave Boga.

“Dragi prvopričesnici ne želim vam samo da budete dobri, već vam želim da budete sveti. Euharistija, Isus je najbolji put da to i ostvarite. Sretno! Drage obitelji, vratite se Bogu, vratite su Isusu. Nek se u vašim obiteljima ne jede samo kruh zemaljski, već i onaj nebeski od kojeg se ne gladni nikada, a živi uvijeke. Taj kruh blagujemo zajedno svake nedjelje u našoj velikoj obitelji, u našoj crkvi.” – rekao je na kraju propovijedi župnik Martić.

Svečano su misno slavlje glazbeno animirali Dječji zbor i sami prvopričesnici.

Više fotografija u Fotogaleriji.