Sub22Pro2018

Betlehemsko svjetlo stiglo u našu župu

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je na subotnjoj misi zornici 22. prosinca 2018. u našu župnu zajednicu. „Ovo je svjetlo upaljeno u Betlehemu i došlo je avionom u Linz, u Austriji. Tamo je preuzeto za svaku zemlju i biskupiju u Europi . Za našu Nadbiskupiju betlehemsko je svjetlo preuzeo odred katoličkih izviđača iz Jarmine i unio ga u đakovačku katedralu 16. prosinca, na večernjoj misi.

Betlehemsko je svjetlo znak nade, upaljeno u mjestu gdje se rodio Isus Krist, sin Božji. Isus je svjetlo na prosvjetljenje naroda. Isus je sluga Božji, onaj koji ima biti predan, mučen i ubijen za spas naroda. Isus je dugoočekivani vladar za otkupljenje i spas.

On je vladar koji donosi mir i zajedništvo. Isus je i utjeha židovskom narodu po riječima proroka. On je onaj koji ima doći i uspostaviti kraljevstvo izabranog naroda, kraljevstvo Izraelovo. Ono što nam proroci žele reći je: Isus dolazi uspostaviti kraljevstvo nebesko, jer Isus je Sin Božji. On nas poziva u nebo, zato je ovo svjetlo simbol Isusa, poziv da krenemo prema njemu!“ – rekao je na početku misnoga slavlja naš đakon Filip Sertić dok je predstavnik katoličkih izviđača unosio Betlehemsko svjetlo u našu crkvu. Nakon Svete Mise, vjernici su na Betlehemskom svjetlu zapalili svijeće, koje su ponijeli u svoje domove.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.