Sri21Stu2018

Proslava Sv. Cecilije

Večer uoči blagdana Sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i liturgijskog pjevanja, koje se slavi 22. studenoga,  Zbor mladih i Mješoviti zbor naše župne zajednice Uzvišenja Svetog Križa, proslavili su svoju nebesku zaštitnicu misnim slavljem koje je predvodio naš župnik Ivica Martić. Na početku misnoga slavlja župnik se osvrnuo na život Sv. Cecilije, djevice i mučenice koja je braneći svoju čast i ljubav  prema Kristu bila spremna dati svoj život.

„Tako je potrebito u našim obiteljima i našim zajednicama, ljudi koji će biti spremni  davati svoj život i kad to zahtijeva od njih jako puno, kada zbog toga moraju trpjeti. Molimo da naše trpljenje ne bude uzaludno već da ga usmjerimo prema Bogu“, rekao je župnik Martić.

Naši su zborovi glazbom animirali misno slavlje, a na kraju je župnik posebno zahvalio voditeljicama zborova Andrijani Zetović, koja vodi Zbor mladih i časnoj sestri Samueli Markanović, koja vodi Mješoviti zbor i predao im prigodne bukete cvijeća. Nakon toga,  okupljenim vjernicima, a Sv. Ceciliji u čast svaki se od zborova predstavio s tri izabrane duhovne skladbe. Nazočni vjernici nagradili su svaki zbor velikim pljeskom. Kod posljednje pjesme pridružio im se i naš župni vikar Robert Djossu koji ih je pratio na autohtonom beninskom bubnju Tam-tam i također dobio veliki pljesak, kao i naš župnik Ivica Martić i župni vikar Božidar Nađ koji su otpjevali pjesmu Ive Andrića „Evo me Bože“.

Proslava je završila zajedničkim druženjem uz zakusku i naravno, pjesmu, u župnoj dvorani.

Zahvaljujemo našem Zboru mladih i Mješovitom zboru te Dječjem zboru što tijekom čitave godine, nedjeljom i blagdanom, liturgijska slavlja u našoj župi čine ljepšim!

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.