Ispis
Uto30Lis2018

Stigao je novi đakon u našu Župu

Prema dekretu našeg nadbiskupa mons. Đure Hranića, večernjom svetom misom 30. listopada 2018. g. započeo je đakonski praktikum vlč. Filipa Sertića u našoj župi.

“Dolazeći na ovu službu u ovoj kući nalazim primanje, požrtvovnost, kako je sve lijepo pripremljeno za moj dolazak, pa tako osjećam i ljubav kojom sam dočekan od svakog stiska ruke, od svakog osmijeha, pa i nalazeći vas u ovoj široj, župnoj zajednici gdje zajedno slavimo ljubav, a to je sam Isus Krist” rekao je, među ostalim vlč. Filip Sertić u svojoj prvoj propovijedi u našoj župi.

“Ono što tebe molim Filipe kroz ovo vrijeme, da u našoj župnoj zajednici i župnoj kući obnavljaš poslanje služenja. To je služba koju ti Crkva daje da u nama ponovno oživljavaš ono što pripada Kristovu poslanju, što je Kristovo, a onda treba biti naše” rekao je među ostalim, naš župnik Ivica Martić, zaželjevši vlč. Filipu dobrodošlicu i  predajući mu mali dar za sjećanje na prve dane u našoj župnoj zajednici.

Vlč. Filip Sertić rođen je 26. 9. 1990. g. u Slavonskom Brodu od majke Mirele i oca Marinka Sertića iz Sibinja, kod Slavonskog Broda. Ima sestru Gretu i brata Mihaela. Osnovnu školu završio je u Sibinju. Srednju medicinsku školu završio je u Sl. Brodu. Nakon srednje škole otišao je studirati na Katoličko bogoslovni fakultet u Đakovu, te je, nakon diplome, u travnju 2017. g. otišao u sjemenište. Vlč. Filip dolazi nam iz župe Sv. Ivana Krstitelja iz Sibinja i prvi je zaređeni đakon u toj župi nakon 40 godina, a od godine i mladi svećenik.

Red đakonata primio je po posvetnoj molitvi i polaganju ruku nadbiskupa đakovačko-osječkog Đure Hranića, tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra 21. listopada 2018. godine.

Želimo mu lijep i plodonosan boravak u našoj Župi!

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.