Ned14Lis2018

Nedjelja zahvalnica

U nedjelju, 14. listopada 2018. g. proslavili smo misu zahvalnicu, na kojoj smo zahvalili Bogu na svemu što nam daje, na plodovima zemlje. U organizaciji su, kao i uvijek sudjelovali i vjernici koji su donijeli proizvode svojih ruku, te plodove vrtova kojima je naša sestra Nada uz pomoć župljanki iz Zajednice Sv. Marta ukrasila našu crkvu.

Nakon svečane ulazne procesije s darovima polja, poslušali smo recitaciju: „Volim te, zemljo!“. Prigodna je bila i molitva vjernika, te prinos darova koje su, uz popratni tekst, prinosila djeca: sjemenje, povrće, voće, ulje, cvijeće, kruh i vino. Misno je slavlje predvodio naš župni vikar vlč. Božidar Nađ, u zajedništvu sa župnim vikarom vlč. Robertom Djossu.
„Danas smo posebno zahvalni i za plodove zemlje. Bog je stvorio zemlju, a od nje i nas te nam je dao tu istu zemlju na korištenje. Na njoj živimo, umiremo, od nje se hranimo. Ona nas veseli šarenilom boja, oblika i okusa, ona nam daje ono što nam je potrebno za život. Nije li već taj mali dio nabrojan, dovoljan za reći: hvala!“ – rekao je u propovijedi naš župni vikar Božidar Nađ, te dodao: „recimo često našem Stvoritelju hvala na svemu što nam daje, jer molitva hvale je najuzvišeniji oblik molitve. I sama riječ „Euharistija“ - znači „molitva hvale“ i zato često Bogu i na ovaj način govorimo - hvala. Danas recimo hvala i na jednom čovjeku koji je svima nama vjernicima donio puno toga dobroga. Naime, danas je papa Franjo proglasio svetim Papu Pavla VI, velikana 20-tog stoljeća.“ rekao je, među ostalim u svojoj propovijedi župni vikar vlč. Božidar Nađ.
Pjevanje je animirao dječji zbor pod vodstvom Marijane Matijević, uz orguljašku pratnju Biljane Grašić.
Posebno smo zahvalni i sestri Vianei Ani Pezer, te Nevenki Špoljarić koje su organizirale i pripremile učenice i učenike četvrtih, šestih i sedmih razreda osnovnih škola Ivana Filipovića i Retfala koji su recitirali i prinosili darove.

Tekst i foto: ZUSK

Više fotografija u Fotogaleriji.