Sub19Svi2018

Prvo duhovsko bdijenje u našoj župi

Uoči svetkovine Duhova ili Pedesetnice, u našoj je župnoj crkvi, po prvi puta, održano duhovsko bdijenje, s početkom u 21.00 sat.

Predvodile su ga naše molitvene zajednice – MZ Svete obitelji i MZ Milosrdni otac, uz našeg župnika Ivicu Martića, vlč. Domagoja Lackovića, vlč. Roberta Djossou i vlč. Matu Martinkovića.

„U ovom slučaju večeras želim zahvaliti Bogu koji nas je sastavio zajedno da budemo blizu jedni drugima. Nas svećenike sa svih strana svijeta i različitih dobi, župljane i Vas mlade, koji na osobit način činite bogatstvo ove Crkve“ – rekao je na početku svoje nadahnute propovijedi naš župnik Ivica Martić. „Nek se Gospodin proslavi u ovom našem zajedništvu, neka raste Božja ljubav u nama i spremnost da započnemo ispočetka“ dodao je župnik.

Okupljenim vjernicima molitvom i svedočanstvima obratili su se i voditelji obiju molitvenih zajednica – Ivan Grašić (MZ Milosrdni otac) i Ivan Džanko (MZ Svete obitelji).

Uz molitvene zazive za 7 darova Duha Svetoga, prineseno je i 7 svijeća.

Posebno,  mogli bismo reći duhovno i veličanstveno ozračje ovome bdijenju dali su članovi slavljeničkog tima molitvene zajednice Svete obitelji. Svojom su glazbom i pjesmom potaknuli sve nas da na izniman način doživimo ovo zajedničko bdijenje uoči svetkovine Duhova ili Pedesetnice, da se radujemo i slavimo Gospodina i zazivamo Duha Svetoga da izlije svoje darove na nas.

Više fotografija u Fotogaleriji.